Ταξίδι με παιδιά χωρίς ζαλάδες κι ανεπιθύμητες εξελίξεις!Δείτε πώς!

 In ΤΑΞΙΔΙΑ, ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

ζαλαδεςΜε το πνεύμα των διακοπών να μας κατακλίζει μετρώντας αντίστροφα τις μέρες  που θα πάροουμε την άδειά μας  ,πολλοι γονείς  ετοιμάζουμε βαλίτσες με τα ρουχα των παιδιών μας και  δικά μας  για να αναχωρήσουμε για τις ιδιαίτερες πατρίδες μας αλλά και για τουριστικούς καλοκαιρινούς  προορισμους!

Η πρώτη σκέψη που μας έρχεται στο νου, όταν πρόκειται για το οικογενειακό ταξίδι, είναι το να μην ζαλιστούν τα παιδιά και χαλάσει η εκδρομή…

Μπορούμε να προνοήσουμε για να την αποφύγουμε με μερικά απλά βήματα:

  • Φροντίζουμε ώστε το παιδί να κάθεται με ελαφριά κλίση προς τα πίσω, για να μην πιέζεται το στομάχι του και κινδυνεύει να πάθει ναυτία.

 

  • Τα ρούχα του να είναι άνετα και χαλαρά και να μην έχουν λάστιχο σφικτό.

 

  • Να του διαβάσουμε ένα παραμύθι ή να του πούμε μία ιστορία (δεν το αφήνουμε να διαβάζει μόνο του κατά τη διάρκεια του ταξιδιού).

 

  • Του δίνουμε ένα ελαφρύ αλλά χορταστικό γεύμα ή ένα κολατσιό πριν το ταξίδι και φροντίζουμε να πίνει μόνο μικρές γουλιές νερό κατά τη διάρκειά του ταξιδιού. Τροφές που συνιστώνται είναι κοτόπουλο, κρέας ή ψάρι βραστό σε συνδυασμό με βραστά λαχανικά.

 

  • Αποφεύγουμε τα λιπαρά φαγητά, τα γλυκίσματα και τα αναψυκτικά.

 

 • Αποφεύγουμε την παραμονή σε κλειστούς χώρους που δεν αερίζονται(π.χ. σαλόνι πλοίου) και έχουμε κάποιο παράθυρο ανοιχτό στο αυτοκίνητο.

Αν ζαλιστεί το μωρό μας, μπορούμε να το βοηθήσουμε, κάνοντας τα εξής:

  • Στο αυτοκίνητο: Κάνουμε μία στάση για 20 με 30 λεπτά. Αφήνουμε το παιδί να πάρει καθαρό αέρα να περπατήσει και να ξεχαστεί.

 

  • Στο πλοίο: Βγαίνουμε στο κατάστρωμα και βάζουμε το παιδί να καθίσει και να ηρεμήσει.

 

 • Στο αεροπλάνο: Ευεργετικές θα αποδειχθούν οι δροσερές κομπρέσες στο λαιμό και το μέτωπο. Στην περίπτωση που δεν καταφέρουμε να αποφύγουμε τον εμετό, δεν δίνουμε στο παιδί να φάει τίποτα για μισή ώρα, εκτός από μικρές γουλιές δροσερό νερό. Στη συνέχεια, θα του κάνει καλό να φάει μία δύο φρυγανιές ή κράκερ, που απορροφούν τα υγρά του στομάχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μη δίνετε στο παιδί αντιεμετικά φάρμακα. Αν ζαλίζεται συχνά στα ταξίδια, συμβουλευτείτε !

 

πηγή:http://babytips.gr

Για τα καλοκαιρινα δώρα σας επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό κατάστημα του παιδοτόπου Eshop DinaD ή τον Παιδότοπο Fun Club

Recent Posts